Aktuality - Imunogen

Gastroenterologie Most: Jaká vyšetření provádíme a co dalšího byste měli vědět?

Kromě zdravotnických zařízení v Praze provozujeme také ambulanci gastroenterologie v Mostě. Poskytujeme zde komplexní gastroenterologickou péči, a to vč. endoskopických vyšetření. Rádi bychom Vás seznámili s vybranými vyšetřeními, na která se k nám můžete objednat, abyste se před Vaší návštěvou nemuseli ničeho obávat.

Endoskopie

Endoskopie je vyšetřovací metoda, která se používá k vyšetření tělních dutin a dutých orgánů. Provádí se optickým přístrojem – endoskopem, který se zavádí do tělních dutin. Tato metoda má obrovskou výhodu v tom, že kromě vyšetření pohledem umožňuje i odběr vzorků tkáně. I proto je v medicíně tak rozšířená.

gastroenterologie

Esofagogastroduodenoskopie neboli gastroskopie

I když má tato vyšetřovací metoda trochu strašidelný název, není se čeho bát. Pokud má pacient subjektivní příznaky, které by mohly souviset se stavem jícnu a/nebo žaludku, vyšetřujeme sliznici těchto orgánů gastroskopem (ohebnou sondou nebo videosondou o velikosti 10 až 12 mm). Můžeme tak odhalit případné záněty, vředy nebo jiné patologické jevy. Případně lze odebrat vzorky tkáně.

Kolonoskopie

Pomocí kolonoskopie (nebo také koloskopie) vyšetřujeme tlusté střevo, a to zavedením malého ohebného přístroje – kolonoskopu, který pomáhá odhalit případné výchlipky sliznice, záněty nebo nádory. Lékař na základě toho stanovuje diagnózu a určuje rozsah případného onemocnění, případné odstraňuje polypy.

Sigmoideoskopie

Zkrácenou obdobou kolonoskopie je sigmoideoskopie. Při té lékař vyšetřuje pouze koncovou část tlustého středa, tedy konečník, esovitou a sestupnou kličku tračníku. Jde o metodu, která se využívá nejen při diagnostice, ale také při kontrole již známých obtíží.

Polypektomie

Polypektomie je označení pro chirurgické odstranění polypu (slizničního výrůstku), v tomto případě ze střev. Zpravidla je součástí kolonoskopického vyšetření a slouží jako ochranné opatření před vývojem rakoviny tlustého střeva. Pokud nehrozí komplikace, provádí se ambulantně.

Kontakty a důležité informace

Na závěr připojujeme adresu, kontakty i ordinační hodiny a připomínáme, že je nutné předem dodat doporučení od vašeho ošetřujícího lékaře. Jen tak vám vyšetření uhradí zdravotní pojišťovna.

Najdete nás na adrese: Moskevská 508, Most, 434 01.

Objednání je možné na telefonním čísle: (+420) 476 708 987

Ordinujeme každý všední den. V pondělí, v úterý a ve čtvrtek mezi 7.00 a 15.00, ve středu od 7.00 do 17.00 a v pátek od 7.00 do 12.00.

 

Podobné články

4. 4. 2024

Kdy se obrátit na praktického lékaře? Registrujeme nové pacienty!

21. 3. 2024

MUDr. Tereza Čeledová o benefitech naší gynekologické ambulance

16. 2. 2024

Správné držení těla? Základní tipy pro zdravé pracovní návyky

Z ostatních klinik

5. 4. 2024

Rozhovor s MUDr. Josefem Doležalem: Chirurgie v Lípě se neustále rozvíjí

3. 4. 2024

Akční dubnová nabídka - Lékárna Poliklinika Hůrka

28. 3. 2024

Přečtěte si rozhovor s novým primářem Oční kliniky JL

Nahoru