Aktuality - Imunogen

Infuzní terapie vitamínem C: Skvělý způsob, jak posílit imunitu

Bojujete s nedostatkem energie, dlouhodobým stresem nebo jednoduše chcete posílit svůj imunitní systém? Samozřejmě tou nejlepší cestou je zdravý životní styl! Svoji vitalitu ale můžete podpořit také vitamínem C, který pomáhá posilovat celkovou obranyschopnost. Proč vyzkoušet právě infuzní terapii a jak taková terapie probíhá?

vitamín C

Proč potřebujeme vitamín C?

Vitamín C je pro naše tělo důležitým antioxidantem a jedním z nejdůležitějších přírodních imunomodulátorů, tedy látek, které ovlivňují fungování imunitního systém. Ale to je jen začátek!

Působí jako skvělá prevence proti onemocnění kardiovaskulárního, nervového a imunitního systému, zvyšuje odolnosti proti stresu a depresím. Chrání nás před virovými onemocněními, podporuje regeneraci jaterních buněk, krvetvorbu či vstřebávání železa. Urychluje hojení ran, podporuje správný metabolismus tuků i tvorbu kolagenu.

Pro koho infuzní terapie vitamínu C je či není vhodná?

Při infuzní terapii dodáváme vitamín C do těla nitrožilně, a právě to umožňuje rychlejší a efektivnější vstřebávání i účinky.

Terapie je určená všem, kteří chtějí preventivně posílit svůj imunitní systém, předcházet nemocem a zvýšit svou odolnost vůči stresu.

Infuze vitaminu C jsou obecně dobře snášeny. Infuze nepodáváme těhotným ženám, kojícím matkám nebo pacientům mladším 18 let. Terapie není vhodná, pokud trpíte onemocněním ledvin, srdeční slabostí, aktivní vředovou chorobou žaludku nebo jste v nedávné době měli cévní mozkovou příhodu.

infuze vitamínu C

Co vás čeká v rámci přípravy na terapii?

Před podáním infuze vitamínu C je nutné podstoupit vstupní vyšetření a základní laboratorní testy. Je také důležité sdělit svému lékaři všechny případné léky, které užíváte, jelikož infuzní terapie může účinek některých léků ovlivnit.

 

 

Jak terapie probíhá

Délka infuze vitamínu C obvykle trvá 30 až 40 minut. Pro preventivní účely doporučujeme sérii 3 až 5 dávek v týdenních intervalech, a to dvakrát ročně – během jarního a podzimního období.

Můžete se ale objednat i na „akutní“ podání, a to v případě, že zkrátka cítíte, že na vás něco leze a chcete tomu zabránit. Vitamín C tak můžeme podat při počínajícím respiračním onemocnění nebo vyšší fyzické nebo psychické zátěži. V takovém případě doporučujeme sérii 3 dávek podávaných 2–3x týdně.

vitamín C

Před zahájením terapie rozhodně konzultujte vše se svým lékařem. Ale s vhodnou péčí a správným vedením může infuzní terapie vitamínu C viditelně přispět k vašemu celkovému zdraví a vitalitě!

Podobné články

20. 5. 2024

Omlazení intimních partií pomocí přípravku Desirial

4. 4. 2024

Kdy se obrátit na praktického lékaře? Registrujeme nové pacienty!

21. 3. 2024

MUDr. Tereza Čeledová o benefitech naší gynekologické ambulance

Z ostatních klinik

22. 5. 2024

Jak se dostat po porodu zpět do kondice? Máme pro vás několik tipů

21. 5. 2024

Objevte široké možnosti rehabilitace: S čím vším vám pomůžeme?

15. 5. 2024

Štítná žláza. Jak funguje a jak ovlivňuje naše zdraví?

Nahoru